Despre postul negru numai cu apă


Pentru că suntem în Postul mare m-am gândit să vă reamintesc de două cărți bune ce merită citite. Sunt două cărți care scot în evidență valoarea postului pentru pentru sănătate și pentru tratarea și vindecarea multor boli cu care ne confruntăm.

Postul negru, o noua terapie

Postul negru, o noua terapie

puterea-vindecatoare-a-apei
Este vorba despre Thierry de Lestrade, Postul negru: o nouă terapie, și Dr. Fereydoon Batmanghelidj, Puterea vindecătoare a apei.

Prima cartea este bine documentată și vine cu multe exemple în care postul negru a fost folosit și cercetat în scopuri terapeutice.

Concluzia mea este că se poate posti numai cu apă. Cunosc o persoană care a postit cu apă în urmă cu un an peste 40 de zile și s-a simțit excelent, fără a-și întrerupe activitatea și programul de lucru obișnuit.
Personal pot da mărturie că se poate posti numai cu apă. Am postit de multe ori 3-4 zile, însă anul acesta am postit 6 zile consecutiv numai cu apă.  Fiind obișnuit cu postul nu am avut nici o senzație de amețeală sau de foame și mi-am desfășurat programul de muncă obișnuit. Am simțit o oarecare oboseală în ziua a treia și a patra. La sfârșitul celei de a patra zile s-a întâmplat ceva interesant ce nu mai experimentasem, brusc mi-a revenit energia la nivelul normal, iar oboseala mi-a dispărut.

Din experiența mea oricine poate posti daca dorește cu adevărat. Lupta pe care o ai de dus nu este cu foamea sau slăbiciunea, ci cu convingerile mentale. Ne este frică de foame, ne este frică de pierderea puterii de muncă, și nu știm cum să postim. Și acum mă lupt cu convingerile mentale. Dacă nu ești atent la gânduri te poți trezi că postești să mănânci, nu de foame, ci pentru simplul fapt că ai în jurul tău mâncare. Înainte să simți foamea, sau o stare de slabiciune te lupți cu pofta și cu obiceiul de a mânca, din obișnuință, fie că îți este foame sau nu. Și mai este o barieră cu care te lupți: mentalitate și obiceiurile celor din jurul tău. Nu-i ușor să postești când ești înconjurat de persoane care nu postesc și nu te susțin să postești. Apoi, ai nevoie de o voință puternică de a reuși să nu cedezi în fața invitațiilor de a mânca.

Acum vă vorbesc din propria mea experiență, nu din cărți. Postesc de când mă știu. Carnea nu m-a atras niciodată și nu mai mânânc carne de 27 de ani. Nu mă atrage indiferent ce produse ar fi puse pe masă. Îmi plac produsele lactate pe care le consum în afara perioadelor de post. Sunt o persoană religioasă și respect posturile rânduite de Biserică.

Am postit de multe ori câte 2 zile total, timp în care nu am băut nici apă. Am postit 2-4 zile numai cu apă, însă în a patra zi mâncam o supă, când mă simțeam obosit. Anul acesta am ajuns să postesc 6 zile numai cu apă și așa am avut surpriza să trăiesc experiența din seara celei de a patra zile. Pare incredibil, însă eu vă mărtirisesc faptele. Conform cercetărilor, după 4-5 zile de post numai cu apă se schimbă ceva în metabolismul organismului, în modul în care organismul se hrănește.

Părerea mea este că noi suntem de mici educați să devenim dependenți de mâncare, și ajungem să mâncăm mult mai mult decât are nevoie organismul. Am ajuns să mâncăm de plăcere iar asta ne costă sănătatea. Există tot felul de teorii cu caloriile pe care trebuie să le consume o persoană matură pe zi. Toate exagerează necesarul de care avem nevoie. Poate și din interese financiare venite din zona industriei alimentare.

Apa este mai importantă pentru noi decât mâncarea. Când te obișnuiești să postești este mai ușor să înfrângi frica de foame, sau de slăbiciune, apoi să înfrângi pofta de a mânca de plăcere doar pentru că ai în jurul tău mâncare, pe care o știi bună și gustoasă pentru tine. Gusturile sunt subiective. De pildă, pe mine nu mă atrage deloc carnea, însă mă poate atrage ceea ce pe alții îi lasă total indiferenți. Mă atrage foarte mult salata de păpădie pe care obișnuiesc să o mănânc de cum apare, timp de o lună sau două, zi de zi. O mănânc sub formă de salată.

A doua carte, bazează pe 20 de ani de cercetare clinică și științifică în ce privește rolul apei în organism, prezintă descoperirea extraordinară că deshidratarea cronică neintenționată produce stres, dureri cronice și multe boli degenerative însoțite de durere.

Cum mă simt după 6 zile de post cu apă? Excelent. Pe zi beau 2 litri de apă plată. Prefer cea mai alcalină apă care se găsește pe piață, „Perla Moldovei” cu pH 8,8. Mă simt excelent, mai ușor, mai mobil, cu mai multă putere de muncă.

Vă recomand să citiți cele două cărți și să practicați postul.

Acest articol a fost publicat în Sanatate și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Despre postul negru numai cu apă

  1. Pingback: Cum să faci mâncarea de post mai atractivă | Indrăznesc să trăiesc sănătos

  2. Valentin zice:

    De unde pot lua cele 2 carti?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s