Contact


Nu ezitați! Contactați-ne!

Inițial am început acest blog cu articole despre oportunitatea de afacere Talk Fusion. Asta se întâmpla prin 2011. Ceea ce m-a atras în această afacere au fost produsele de video comunicare performante și ușor de folosit. Am fost fascinat de ele si am realizat mai multe tutoriale pentru descrierea produselor.

Între timp produsele au evoluat mult și nu am mai avut timp să le refac.

Cu această ocazie am cunoscut mulți oameni noi deosebiți de ca care am învățat multe despre dezvoltarea personală și marketing. Talk Fusion a fost o rampă de lansare. Am citit enorm de mult în domeniul dezvoltării personale și financiare. Am citit cărțile lui Robert Kiyosaki, Jim Rohn, Dale Carnagie, Burke Hedges, Napoleon Hill, George S. Clason bob Proctor, Jonh Maxwell și multe altele.Sunt multe ca să le enumăr acum pe toate.

Ce vă pot spune este că s-a meritat. Am investit mii de lei în cărți și în cursuri de dezvoltare personală și financiară, în ultimii 8 ani.

Pasiunea mea de o viață sunt cărțile. Citesc pentru a mă schimba, pentru a deveni mai bun, pentru a învăța să dăruiesc și să fiu de folos celor din jurul meu.

De câțiva ani scriu pe acest blog mai mult despre contabilitate și despre cum se folosește aplicația de contabilitate SAGA C. Dar nu mă rezum numai la contabilitate. Am mai scris și despre dezvoltare personală și financiară, precum și despre tehnici terapeutice alternative.

Vasile Popescu

33 de răspunsuri la Contact

 1. Pingback: Ce noutăți ne mai oferă compania Talk Fusion? | Conferinte video in direct

 2. Marius zice:

  „Însă pentru semnarea bilanțului contabil și depunerea declarațiilor fiscale ai nevoie de ajutorul unui contabil autorizat.” – probabil ca asta se face contra cost ? Plătesc 150ron/luna contabilei pentru o firmă cu zero activitate. Fac asta de 8 luni pentru ca am am prins un contract care nu mai incepe.., firma e platitoare de tva. Contabilul imi zice ca e taxa minima si nu are ce-mi face, sa o suspend. Luna asta am 400ron bilant + 150 conta. Am impresia că-ți bate joc de mine di ma gandesc sa fac singur asta dar daca tre sa semneze un contabil care imi mare cere nu stiu cat.. Mai am 2 firme tot la contabilul asta, m-a pus sa folosesc saga c sa-i transfer baza de date lunar sa-i ușureze munca, imi ia 300ron de firma cu un angajat fiecare si in jur de 100 facturi la una pt încasări în contul ban ar vanzare online cu ramburs ; cealaltă bonuri fiscale pt prestări servicii (service gsm) si facturi marfa-piese gsm. Aveti o parere ? Stima pentru tutoriale si experienta de viata.

  • Nu trebuie sa-i platesti contabilei daca nu lucreaza. La activiate zero nu are ce lucra. Doar sa listeze o declaratie pe luna, iar la trei luni declaratia pentru TVA. Bilantul se face o singura data pe an, de obicei in ianuarie. O sa scriu si despre bilantul contabil. Daca lucrati in SAGA C, cine introduce facturile, chitantele si bonurile in SAGA C? Aproape toata munca in contabilitate se rezuma la introducerea datelor de pe documentele contabile justificative. Restul face automat aplicația. Dacă firmele au cate un angajat iar contabilul se ocupa de tot ce inseamna state de plata, declaratii fiscale si viramente merita sa aveti un contabil care sa va ajute. CA ai un angajat sau 100, aceleasi declaratii se depun. Va recomand sa invatati sa lucrati cu SAGA C, si sa colaborati cu un contabil bun si comunicativ care sa va ajute cu inntocmirea si depunerea declaratiilor fiscale.

   • crossing12 zice:

    „Daca lucrati in SAGA C, cine introduce facturile, chitantele si bonurile in SAGA C?” – Eu introduc in Saga tot la Operatii-intrari/iesiri. La sfarsitul lunii ii trimit bazele de date pe email, ma duc si ii las actele fizic si platesc 300 RON/luna , cum spuneam, am un angajat si se ocupa de ce tine de el, pana la urma merita sau pot face singur si treaba cu angajatul ? Problema e ca nici nu-mi spune mare lucru, de multe ori ma baga in ceata cu termeni contabili ca sa tac, de exemplu i-am zis la firma cu zero activitate de ce platesc 150 RON si a zis ca nu are ce-mi face e minimul pe firma si are de depus TVA-ul lunar si ca poate raspunde in fata legii daca nu face asta ca contabil si mi-a recomandat calduros sa o inchid/suspend daca nu-mi convine. Sau face tot felul de tertipuri care nu le explica, o intreb una alta si tace ca mutu’. Am testat-o de curiozitate luna trecuta, pentru o intrare in banca din nrambursuri nu i-am furnizat individual ce reprezinta suma respectiva, de la ce clientii au intrat banii respectivi (fan courier vireaza la cateva zile o suma care reprez. mai multi clienti), nu a mi-a zis nimic. Ma cam enerveaza lucrurile astea.

   • Lucrez de mai bine de zece ani in SAGA C. Am tinut contabilitatea la mai multe firme mici, neplatitoare de TVA si fara angajati.
    1. Facturile pentru achizitionare si vanzare marfa se introduc folosind ferestrele „Operatii/Intrari”, respetiv Iesiri. Facturile pentru servici pot fi inregistrate in fereastra „Operatii/Articole contabile”.
    2. Chitantele si bonurile fiscale primite si emise pot fi introduse in fereastra „Articole contabile”. La fel si extrasele de cont.
    3. Parerea mea este ca ar fi bine sa invatati cum sa introduceti toate documentele contabile justificative in SAGA C, ca sa puteti sa va generati singur rapoatele contabile, registrul de casa, situatia stocurilor si mai ales balanta de verificare. Nu stiu cate declaratii fiscale aveti de intocmit, dar sigur puteti invata sa le intocmiti singur.
    4. Din pacate, contabilii exploateaza lipsa cunostintelor contabile ale administratorilor si sunt putin cooperanti.

   • crossing12 zice:

    As fi dispus sa va platesc o suma de bani sa-mi explicati pentru fiecare firma in parte exact ce trebuie sa fac/ce acte am de depus/cum/unde, lucrul in Saga astfel incat sa-mi tin singur contabilitatea la cele 3 societati. Sotia are studii economice, poate semna ea actele.

   • Va ajut cu placere cu tot ce stiu si fara sa ma platiti. Ca sa pot sa ve ajut trebuie sa stiu care este profilul de activitate al firmelor, daca sunt platitoare de TVA si daca au angajati.

   • crossing12 zice:

    Va multumesc. Am incercat sa va contactez pe skype din august, nu cred ca mai folositi contul de ceva timp.

   • Asa este nu mai folosesc skype. Dar putem discuta pe blog.

  • crossing12 zice:

   Sa luam societatea care nu are activitate (a avut in luna octombrie o intrare si o iesire..). Luna Septembrie activitate zero. Ce documente pregatesc pentru septembrie si ce fac cu ele ? Societatea este platitoare de TVA si nu are angajati. Am 2 conturi bancare RON/EURO pentru care trebuie sa platesc comisione bancare lunar, practic sunt pe minus 50 RON si -7 EURO pentru ca nu le-am platit. Stiu ca i-am facut o procura contabilei sa introduca ea pe pe site-ul ANAF documente, eu nu am cont decat pe persoana fizica pe portalul ANAF. Contabila mi-a dat un dosarel cu toata activitatea pana la 30.06.2018.

   Ma uit acum in doar si vad ca am mai avut miscari prin firma anul asta cum ar fi: plata lunara a facturii emisa de contabil, extras cont bancar, o intrare/iesire la 2 luni din vazari, iar in iunie retragerea dividendelor pe 2017. Documentele adaugate de contabila la actele mele lunar ar fi (dupa caz in functie de luna cu vanzare sau nu) : Jurnal de banca valuta, Jurnal de banca (RON), Registru de casa, Jurnal pentru cumparaturi, Jurnal pentru vanzari, Registru jurnal, Balanta de verificare. Vad si o nota contabila la 31.05 cu 2 pozitii: 1. Dividende de plata si 2. Impozit dividende. Pe 20.08 a incarcat la ANAF bifat Raportari contabile semestriale (microentitati) F10, F20, F30.

   • 1. Chiar dacă activitatea este zero, conform legii trebuie depuse declaratiile fiscale: declarația 100, privind impozitul pe venit sau profit și declarațiile legate de TVA funcție de tipul de activitate (cel puțin decontul de TVA formularul 300). În jurnalul de bancă se înregistrează extrasul de cont, chiar dacă soldul este pe minus.
    2. Jurnalele, registrele, balanța de verificare și alte situații contabile sunt generate automat de aplicația SAGA C. Pentru că societatea este plătitoare de TVA este bine să aveți un contabil care să semneze și să depună declarațiile fiscale la ANAF. Pentru această societate care nu are activitate, contabilul tot are de lucrat lunar 2-3 ore. Dacă vă pune actele la punct, merită să plătiți contabilului 150 lei/lună, chiar dacă pare un tarif orar destul de mare. Însă din toate variantele o alegem pe cea mai bună. Un contabil angajat pe firmă ar putea fi plătit cu un tarifar orar mai mic, dar nu poți să-l plătești sub salariul minim pe economie. Apoi nici nu ar avea ce face 168 ore pe lună de vreme ce activitatea în firmă este minimă.
    3. Și eu am lucrat cu un contabil pe firma mea, însă toată evidența contabilă o țineam singur, listam singur toate situațiile și rapoartele contabile, iar contabila îmi depunea lunar doar declarația 100, privind impozitul pe profit, iar odată pe an bilanțul contabil. Nu mă costa mai mult de 200-300 lei pe an. Pot spune că am avut o colaborare foarte bună. La urma urmei îmi făcea doar serviciul de a depune niște declarații, în rest cu toată situația contabilă eram la zi.
    4. În cazul dvs., este bine să cunoasteți un pic de contabilitate pentru a putea ști ce să cereți contabilei, și cum să interpretați o balanță.

  • crossing12 zice:

   Am decis sa angajez sotia in firma cu functia de contabil sef pentru semnarea bilantului *are studii superioare economice). Contabila mai mult ca sigur nu va dori sa-mi dea baza de date Saga, cum procedez cu bilantul in decembrie pentru ca nu am datele in Saga din bilantul la 30 Iunie generat de contabila, il am doar pe hartie. Va trebui sa adaug manual tot ce-mi lipseste dar nu prea stiu cum. Folosesc Saga din mai 2017, perioada in care am lucrat doar in zona Operatiuni- Intrari , Operatiuni- Iesiri. Pana pe 25 octombrie trebuie sa depun declaratia 100 pentru trimestrul III 2018 cu zero la impozitul pe venit microintreprindere 3% ? La fel si declaratia 300 (tot la trimestru pana pe 25 octombrie pentru trimestrul III 2018) pentru tva impreuna cu declaratia 394 cu facturile de cumparari si vanzari din aceasta perioada ?

   • Daca vreti sa nu aveti bataie de cap cu statele de plata si alte declaratii, pentru o persoana merita sa lucrati pe contract de colaborare, ca persoana autorizata (PFA), si emiteti factura la sfarsit de luna si scapati de intocmirea statului de plata si mai ales de declaratiile cu CAS, CASS, sanatate si altele. Contabila este obligata sa va dea datele pentru ca sunt ale dvs. nu ale ei. La bilantul de anul trecut aveti anexata balanta de verificare din decembrie. Soldurile la inceput de an sunt soldurile finale din balanta de verificare din decembrie.
    VA dau o sugestie. Mergeti pana in decembrie cu contabila pe care o aveti si faceti schimbarea din ianuarie. Pana atunci lucrati in paralel si aveti timp sa va obisnuiti si cu SAGA C. Lasati contabila sa depuna declaratiile pana la 25 octombrie si pe cele de la sfarsitul anului. E mai sigur asa. Pana atunci sotia dvs. are timp sa se puna la punct cu tot ce trebuie sa face. Succes!

   • crossing12 zice:

    Ati putea confirma ca asa este, poate am citit eu rau.

   • Ma voi interesa. Insa cunosc mai multe cazuri in care firma nu are cuntabil angajat pe statul de plata. Eu nu propunea conventie civila, ci un contract de prestari servicii de contabilitate.

   • crossing12 zice:

    Aici am gasit informatia http://plusfinanciar.ro/modificari-legea-contabilitatii/ „Contabilitatea NU mai poate fi condusă de către persoane absolvente de studii superioare economice pe bază de convenție pentru societățiile cu cifra de afaceri sub 35000 de euro la finalul exercițiului financiar.”

   • Tot acolo scrie: Contabilitatea poate fi condusa si pe baza de contracte de prestari incheiate cu persoane fizice sau juridice membre ale CECCAR. Prevederea aceasta a fost data ca sa favorizezi clanul contabililor „experti”. Cu ce difera un menbru CECCAR de un alt contabil cu experianta? Ghici. Mmbrul CECCAR cotizeaza pentru a intra in tagma alesilor „experti”. Dupa parerea mea aceasta prevedere este nedreapta si discriminatorie.

   • crossing12 zice:

    Asta cred si eu, in prima faza gasisem preverile vechi unde se putea face fara nici o problema un contract. Se pare ca CECCAR-ul a pus presiuni si a reusit sa schimbe legea, probabil ca erau foarte multi economisti care le fura painea si semnau bilanturi, asa ca i-a pus la punct. Macar a ramas varianta cu angajarea. Cred ca e bataie mare cu angajatii, contabilul imi ia 150 RON pe luna la alte firme doar pentru ca am angajat. Ce fac, o lasa balta.. ?

   • Pentru moment este mai convenabil sa platiti 150 lei/luna si sa scapati de stres. Important este sa aveti acces la situatiile contabile, ca sa va puteti folosi de ele. Este mai usor sa faci 150 lei decat sa pierzi timpul cu intocmit si depus declaratiile fiscale. Cea mai scumpa resursa este timpul, nu banii. Puteti sa va angajati sotia, insa nu cred ca se merita. Stiti cat va costa un salariat. Jumatate din salariu se duce pe impozite. Ideea pentru care pledez este ca administratorul sa cunoasca cat mai bine situatiile contabile si sa stie sa citeasca balanta de verificare. Sotia poate sa va tina contabilitatea si sa va puna la dispozitie toate situatiile in mod operativ, iar contabila ar ramane sa se ocupe cu intocmirea, semnarea si depunerea declaratiilor fiscale si anual bilantul. Aceasta este cea mai buna formula. Toate cele bune.

 3. ATUDOSIEI IULIANA zice:

  BUNĂ ZIUA ! EXISTĂ UN MANUAL PTR ACEST PROGRAM ? AȘ DORI SĂ-L CUMPĂR DAR NU-L GĂSESC LA NICI O EDITURĂ ! MULȚUMESC O ZI BUNĂ

  • Un manual de utilizare pentru programul SAGA C este in lucru si va fi tiparit curand. Pana atunci gasiti multe informatii pe acest blog. Si daca este nevoie puteti sa ne scrieti. Cand va fi tiparit vom anunta pe blog.

   • Alexandra zice:

    Buna,
    Si noi ne confruntam cu ,,problema” intocmirii documentelor contabile. Am tot citit pe aici despre program in ideea ca poate ne descurcam sa il folosim singuri fara un contabil autorizat si nu imi dau seama cum se pot descarca din gestiune produsele pentru evidentierea stocului cantitativ si valoric. Mentionez ca este vb despre activitatea unei mici terase care are si bucatarie. As aprecia foarte mult niste sfaturi / indrumari, consiliere (contra cost) pentru folosirea programului care mi se pare foarte interesant.
    Multumesc frumos!

   • Înțeleg că aveți o terasă care are și bucătărie. Presupun că activitatea dvs. este de prestări servicii. Dacă nu sunteți plătitori de TVA (și nici nu ați avea de ce) și nu aveți angajați, ținerea evidenței contabile nu ar trebui să reprezinte o problemă.
    În cazul acesta cele mai folosite documente contabile justificative cu care lucrați sunt: facturi, chitanțe, bonuri fiscale, extrase de cont, la care mai putem adauga notele de intrare recepție și bonurile de consum. Notele de intrare receptie (NIR) și bonurile de consum le generați direct în SAGA C.
    Aveți pe blog toate informațiile de care aveți nevoie. Voi scrie un articol cu un opis în care voi menționa exact articolele care conțin informațiile de care aveți nevoie.
    Intrarea în gestiune o faceți pe baza facturilor de achiziție folosind fereastra „Operații/Intrări”. La urmă validați. În cazul dvs., descărcarea din gestiune poate cuprinde mărfuri (371) sau materii prime (301) și auxiliare (302).
    Mărfurile le descărcați din gestiune folosind fereastra „Operații/Ieșiri”. La urmă validați. Dacă doriți puteți genera factura, iar dacă nu, la vânzare oferiți bon fiscal sau chitanță. Mai sigur bon fiscal. Asta dacă vindeți marfă. Să zicem: apă minerală, vin sucuri, bere etc.
    Dacă prestați un serviciu de restaurant, atunci descărcarea din gestiune a produselor consumate se face pe bon de consum, pentru materii prime (301) și auxiliare (302). În acest caz folosim fereastra „Operații/Bonuri de consum”.
    Ca să fie mai ușor de înțeles, hai să facem câteva exerciții, pe care le voi dezvolta în articol: Dumneavoastră sunteți clientul, iar eu vă servesc. Dați-mi câteva exemple de comenzi.
    Voi reveni cu un articol mai amplu. Toate cele bune!

 4. Alexandra zice:

  Buna,
  Intr-adevar nu suntem platitori de TVA si nu avem angajati. Clientii comanda diverse produse specifice activitatii: bauturi alcolice / racoritoare, mancare. La bauturi avem produse clare care se vand ca atare (ex: bere / vin / racoritoare etc – dar si astea sunt de diverse tipuri cu preturi diferite) dar mai sunt si altele care au o reteta in spate, gen limonada, cocktailuri etc. La mancare e clar ca orice produs finit are in spate o reteta. Ideea este ca nu se emit facturi (doar ocazional), vanzarea se face pe baza de bon fiscal unde produsele sunt grupate pe categorii: bere, vin, racoritoare, bauturi calde – fiecare avand ca si intrare denumirea lor din factura: bere Ciuc / Stela…, Coca-Cola, Fanta…, la alcolice – fara nr. diverse bauturi si asa mai departe. Asta doar pe bar pt ca la bucatarie mi se pare si mai complicat avand toate o reteta si de asemenea fiind grupate pe bonul fiscal pe categorii: preparate pui , porc, ciorbe, salate etc.
  Ex comada: 1 bere Ciuc, 1 bere Silva (pret vanzare – 6 lei fiecare); 1 Cola, 1 Fanta (pret vanzare – 5 lei fiecare); 1 Cuba libre, 1 Gin Tonic (pret vanzare – 15 lei fiecare – cu retete in spate); 1 ciorba de vacuta, 1 ciorba de burta (pret vanzare – 14 lei fiecare – cu ingredientele / reteta aferenta); 1 ceafa porc (pret vanzare -15 lei ); 1 piept de pui (pret vanzare -15 lei); cartofi prajiti, orez (pret vanzare – 6 lei fiecare);
  Pe bon apare: Bere 2×6; Racoritoare 2×5; Mixed Driks 2×15; Ciorba 2×14; Preparate porc – 1×15; Preparate pui 1×15; Garnituri 2×6. Cam asta este in mare.
  Pana acum imi este clar: – la intrari avem asa:
  -Marfuri – cele care se cumpara si se vand ca atare (intrarile de pe bar).
  -Materii prime – toate produsele cele care intra intr-o reteta si compun un produs finit.
  Dar cum le scad din gestiune avand in vedere gruparea de pe bon?
  Nu reusesc sa imi pun ordine in idei si sa gasesc o logica intre gestiunea / categoria de produs care intra si o legatura intre cele care ies dupa felul in care sunt ele grupate pe bonul fiscal si trebuie scoase din gestiune. Adevarat, nici nu cunosc programul ca sa stiu daca /cum ne poate ajuta.
  Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

  • Acum este cam tarziu si nu vreau sa va raspund in pripa. Maine imi fac timp sa lamurim problema.

  • Întrebarea la care dau răspuns este: „Dar cum le scad din gestiune avand in vedere gruparea de pe bon?”
   După cum pot observa, bonurile fiscale îmi spun ce și cât am văndut din produsele finite.
   Acum, pentru fiecare tip de produs finit (preparate pui , porc, ciorbe, salate etc.) fac o notă de producție (NP) direct în SAGA C folosint fereastra „Operații/Producție”, și trec toate ingredientele folosite conform retetarului (materii pirme, materiale consumabile). Nu conteaza gestiune. Alegem ingredientele din gestiune in care le-am inclus.
   Așadar, notele de producție corespund cu bonurile fiscale și mă ajută să scad din gestiune toate ingredientele folosite in procesul de producție de la bucătărie.
   Dacă la mixurile de băuturi am o reteta, pot face si pentru ele o nota de producție care mă ajută să scad din gestiune cantitatile de bauturi consumate.
   Acesta este un raspuns pe scurt. Voi scrie un articol in care voi arata cum folosesc SAGA C pentru tinerea acestor evidente contabile. Vom lua cateva exemple si le vom introduce in program. Toate cele bune si succes!

 5. Alexandra zice:

  Multumesc frumos! Am sa incerc sa fac ceva si astept noile articole.

 6. crossing12 zice:

  Conform OMFP 1.802/2014, se pare ca nu se mai pot face conventii civile cu persoanele care au studii economice, nici macar pentru firmele care au cifra sub 35.000 euro.

 7. crossing12 zice:

  Conform OMFP 1.802/2014, se pare ca nu se mai pot face conventii civile cu persoanele care au studii economice, nici macar pentru firmele care au cifra sub 35.000 euro.Ati putea confirma ca asa este, poate am citit eu rau.

 8. crossing12 zice:

  Aici am gasit informatia http://plusfinanciar.ro/modificari-legea-contabilitatii/ „Contabilitatea NU mai poate fi condusă de către persoane absolvente de studii superioare economice pe bază de convenție pentru societățiile cu cifra de afaceri sub 35000 de euro la finalul exercițiului financiar.”

 9. crossing12 zice:

  „Cea mai scumpa resursa este timpul, nu banii.” – Da..

 10. Multumesc… acum parcurg partea de conta, saga etc.. dar urmeaza sa iau la puricat si partea de dezvoltare, personala, carti de citit… sunteti inspirational, multumesc.. si mie imi place dezvoltarea multilaterala…va multumesc din suflet…sincer mi-ar placea sa schimbam 2 vorbe.. ma simt datoare sa va impartasesc si eu ceva foarte util, cred ca veti fi interesat..o zi frumoasa…
  acum sunt la partea de rasfoire, vreau sa aprofundez contabilitatea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s